donderdag 4 oktober 2012

Chocolademelk variaties

Hoi iedereen!!

Ik weet zeker dat bijna iedereen van jullie regelmatig een heerlijke kop warme chocolademelk met flink wat slagroom drinkt. Nou begint dat op denk duur denk ik wel een beetje te vervelen. Alsmaar chocolademelk met slagroom. Daarom heb ik op internet wat rondgekeken en heb een aantal heerlijke recepten voor jullie uitgezocht!! 


Choco Deluxe

Benodigheden voor 1 mok:
100 ml melk
60 ml slagroom
1 el suiker
50 gram pure chocolade (70%)
Kaneelstokje

Verwarm de melk met de suiker en het kaneel stokje in een pannetje. Als het bijna kookt doe je de slagroom erbij en mix je dit met een garde 2 minuten. Als laatste doe je de chocolade in stukje bij je mengsel en blijf je kloppen totdat de chocola is opgelost en je een glad mengsel hebt. Giet het in een beker en doe er eventueel lekker veel slagroom op. 

Choco Chic

Benodigheden voor 1 mok:
Poeder voor chocolademelk
250 ml halfvolle melk
1 blokje carameltoffee

Maak je chocolade melk zoals je dat altijd doet met de melk en het poeder. Als je chocolademelk lekker heet is dan gooi je het caramelblokje erbij. Deze lost langzaam op in de chocolademelk en zo krijgt je heerlijke drankje een vleugje caramel!! 


Choco Speciaal

Benodigheden voor 4 mokken:
1 liter volle melk
mespuntje kaneel
1 beker slagroom (125ml)
50 gram suiker
50 gram cacao 

Verwarm de melk op een laag vuurtje in een pannetje. Meng de suiker, kaneel en cacao in een apart bakje en voeg er 1 eetlepel lauw warme melk aan toe. Blijf net zolang roeren totdat je een glad mengsel zonder klontjes hebt. Doe er nog 1 eetlepel melk bij en roer dit goed door het mengsel. Voeg de inhoud van het bakje in het pannetje en roer tot een glad geheel. Laat de chocolademelk 1 minuut koken op laag vuur. Vervolgens doe je het vuur uit en laat je het nog enkele minuten afkoelen voordat je het serveert. Giet het mengsel in 4 glazen/mokken met eventueel een flinke toef slagroom.

Chocolademelk a la moi

Benodigheden voor 1 mok:
250ml melk
2 eetlepels cacao poeder
3 eetlepels suiker
1 zakje vanille suiker
mespuntje kaneel
50 gram caramel fudge blokjes (dus geen harde caramel!!)

Verwarm de melk in een pannetje totdat het lekker heet is. Zet het vuur niet te hoog!! Als de melk lekker heet is voeg je beetje bij beetje de cacao toe, zodat je geen klontjes krijgt. De suiker gooi je er in 1x bij. Als het een glad mengsel is doe je de kaneel en het zakje vanillesuiker erbij. Roer in je pannetje totdat dit is opgelost. Last but nog least: de caramelblokjes!! Zorg dat het blokjes zijn van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm. Zo worden ze goed opgenomen. Doe alle blokjes er in 1x bij en blijf net zolang roeren totdat ze beginnen op te lossen. Dit is het moment waarom je de chocolademelk in je mok giet. Nu zie je de caramelblokjes nog net drijven. Je kunt er nu nog slagroom op doen. Voor de echte finishing touch doe je (als je er slagroom op doet) op de slagroom nog een klein beetje cacaopoeder. Super chic!!

Ik hoop dat jullie dit een leuk artikeltje vonden. Laat in de comments weten wat je er van vond en of er nog verbeter punten voor mij zijn.

Kijk trouwens ook even op www.girlz.nl. Een aantal van deze recepten heb ik van hun site. Ze zetten regelmatig hele nuttige dingen online. Ik raad je dus aan om zéker een kijkje te nemen!!

xxx Sanne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten